Re-Call

fbbig
13 July

Ik ben bezorgd. Als cateraar proberen wij elke dag onze gasten te voorzien van heerlijke verse producten en samengestelde gerechten, vol passie en liefde voor het product.

Maar de laatste tijd lees je bijna wekelijks over re-calls van producten, ook in de voedselketen. Besmet vlees, besmette (diepvries) groenten, besmette eieren en nog veel meer.

Natuurlijk instrueer je je medewerkers om, zeker met verse producten, verantwoordelijk en conform de voorschriften met voedsel om te gaan. Maar als cateraar houd ik mijn hart vast, want ik kan niet ieder aangeleverd ei kapot tikken en laten testen. Ik kan niet ieder stukje vlees vooraf laten controleren. Ik moet toch kunnen vertrouwen op de leveranciers en producenten.

Nogmaals, ik maak mij echt zorgen. De vraag naar producten is blijkbaar zo groot dat er onverantwoorde processen plaatsvinden. Waarom hebben wij hier in Nederland diepvriesgroenten uit Hongarije? Welke groenten komen daar dan vandaan? Zijn dat groenten uit Nederland die vervolgens in Hongarije worden verwerkt? Dat is dan erg goed voor de duurzaamheid en CO2-uitstoot.

En de bezuinigingen bij de NVWA dragen ook niet bij tot een strengere preventieve controle.

Een oplossing? Tja, ik heb het al eens eerder geroepen: Terug naar de seizoenen, meer verse producten en meer kennis van voedselbereiding in de huishoudens. Ook moeten we bereid zijn om iets meer te betalen voor eerlijke producten en pleit ik toch voor strengere controles bij de producenten van voedsel. Laat ze zich in Brussel wat minder druk maken over de lengte en de vorm van de komkommers en wat adequater omgaan met al die mooie producten waar je de heerlijkste gerechten van kan maken.

 

back Terug naar het overzicht

Ander Nieuws

Contractverlenging B&I Park

  Er viel vandaag weer wat te vieren! PDX Services en het Bouw&Infra park hebben hun handtekening gezet onder een contractverlenging van 4 jaar. Partnership......

Lees verder verder

Kerst & Nieuwjaar

  Het Bouw & Infra park in Harderwijk: een geweldige locatie waar PDX services de horeca mag verzorgen. Een mooie plek om rond de feestdagen......

Lees verder verder

Re-Call

Ik ben bezorgd. Als cateraar proberen wij elke dag onze gasten te voorzien van heerlijke verse producten en samengestelde gerechten, vol passie en liefde voor......

Lees verder verder

Voedselverspilling

  Voor heel veel mensen is verspilling van voedsel, terecht, een doorn in het oog. Nog los van het geld dat je weggooit, gooi je......

Lees verder verder