PUUR & BIOLOGISCH

Biologische groenten en fruit zijn hip maar vooral ook erg gezond. Ondanks dat er binnen Nederland en daarbuiten nog geen specifieke definitie voor is, weten we allemaal wat we eronder verstaan.

Wanneer je voor biologisch kiest, kies je puur voor groenten die zonder bestrijdingsmiddelen zijn gegroeid zoals de natuur het toelaat.

Onze groenten komen wanneer de natuur het toelaat, in de zomer, uit onze eigen kassen in Almere. Daarnaast bieden wij ook een biologisch assortiment. Het gehele assortiment biologisch? Dat kan! We laten u de mogelijkheden wanneer u daar interesse in heeft, graag zien.

cameraVers uit eigen kas

Lokaal & Ambachtelijk

Onze duurzaamheid doelstellingen zij uitdagend doch haalbaar. Daarnaast zoeken we naar samenwerkingen met leveranciers in de regio die ons kunnen voorzien van prachtige, indien mogelijk biologische, producten. Producten met een verhaal, met liefde en zorg geteeld.

Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met zorgboerderij ‘Weet hoe je leeft’ uit Almere, die ons voorziet van biologisch geteelde groenten en fruit.

Op deze zorgboerderij werken mensen die niet op een reguliere wijze deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Op deze manier komt deze samenwerking niet alleen ten gunste van het milieu maar ook van de maatschappij.

Als onderneming is besparing niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook met het oog op duurzaamheid, iets dat absolute aandacht verdient.

Sinds de oprichting is PDX een actief en betrokken partner op gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoewel wij ons realiseren dat deze termen te pas en te onpas door organisaties worden gebruikt,
geeft PDX Services ook hier op scherpe wijze invulling aan. Zo zoeken we naar samenwerkingen met leveranciers in de regio die ons kunnen voorzien van prachtige (indien mogelijk biologische) producten. Producten met
een verhaal die met liefde en zorg zijn geteeld.

scherp op waste

Waar andere partijen het beperken van ‘waste’ voornamelijk zien als marketing strategie, pakt PDX Services dit onderwerp heel concreet én praktisch aan. Zo beperken wij ‘waste’ op onze locaties door zorgvuldig in te kopen
en slim om te gaan met de presentatie van onze producten. Tenslotte is niets slimmer dan restproducten te verwerken tot een ander (basis-) gerecht. Onze collega’s weten uit ervaring hoe zij goed kunnen inkopen en hoe
zorgvuldig om te gaan met de presentatie van de producten.

biologisch