Heerlijk Najaar

fbbig
01 November

 

De dagen worden korter. We zitten midden in de herfst, op weg naar de winter.

Ook op het gebied van aanbod in voedsel verandert het seizoen. Het wordt weer tijd voor heerlijke stamppotjes en wintergroenten. Koolsoorten en bonen in overvloed. Rijk aan heel veel voedingsstoffen en op heel veel verschillende manieren te bereiden.

Ik moet in deze tijd dan ook vaak denken aan mijn eigen jeugd. Zuurkool, hutspot, stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes. Maar ook bruine bonen, kapucijners en erwtensoep (of liever snert). Ook ruik ik de geur van stoofpeertjes en zelfgemaakte appelmoes.

Als echte Horinees was ik gek op “broeder”, een soort zware tulband die in een pan kokend water werd gegaard om vervolgens in plakken te worden gesneden. De saus die daarbij hoorde was simpel: een karton keukenstroop en een pakje roomboter werden samen warm gemaakt en er overheen gegoten. Ja, nu hoor ik u zeggen: “roomboter en suiker, dat is toch niet gezond?” Nee, dat klopt, maar wel heel lekker en we moeten niet vergeten dat men in die tijd veel meer fysiek werk deed en dus veel meer verbrandde.

PDX Services is een familie en als familie delen wij dan ook graag dingen met elkaar. Op onze website vindt u dan ook veel lekkere recepten die wij graag met u delen. Ik geef het toe, ik ben een echte Bourgondiër. Ik hou van veel verschillende keukens, maar de echte Hollandse pot heeft toch wel een speciaal plekje in mijn hart. Mist u er eentje of wilt u bijvoorbeeld een traditioneel Hollands recept? Laat het me weten en ik regel dat voor u!

Een culinaire groet,

back Terug naar het overzicht

Ander Nieuws

Contractverlenging B&I Park

  Er viel vandaag weer wat te vieren! PDX Services en het Bouw&Infra park hebben hun handtekening gezet onder een contractverlenging van 4 jaar. Partnership......

Lees verder verder

Kerst & Nieuwjaar

  Het Bouw & Infra park in Harderwijk: een geweldige locatie waar PDX services de horeca mag verzorgen. Een mooie plek om rond de feestdagen......

Lees verder verder

Re-Call

Ik ben bezorgd. Als cateraar proberen wij elke dag onze gasten te voorzien van heerlijke verse producten en samengestelde gerechten, vol passie en liefde voor......

Lees verder verder

Voedselverspilling

  Voor heel veel mensen is verspilling van voedsel, terecht, een doorn in het oog. Nog los van het geld dat je weggooit, gooi je......

Lees verder verder